14. 10. 2020 15:00 | BRATISLAVA/tvnoviny.sk

Rýchle a chutné recepty, potešíte s nimi seba aj rodinu

Zvládnete ich vždy do hodiny.

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: shutterstoc.com/santypan

V nasledujúcom období čaká mamy opäť náročné obdobie, kedy začínajú platiť nové opatrenia. Zatvorených je veľa tried aj škôl, stredné školy sú na teraz zatvorené úplne. Namiesto stravovania v školských a firemných jedálňach, či reštauráciách nasleduje opätovné domáce varenie.

To je časovo cez týždeň veľmi náročne, a tak vám prinášamie niekoľko rýchlych a dobrých receptov, ktoré pripravíte do hodiny a potešíte s nimi seba aj svoju rodinu. 

Minútové panvice

Ingrediencie: kelové ružičky, 2 ks mrkva, slanina, struková fazuľa, kuracie prsia, cesnak, korenie, soľ, olivový olej, bylinkové maslo

Postup: Kuracie prsia si nakrájajte na malé kúsky. Dajte ich do misy, pridajte soľ, korenie, olivový olej, pretlačený cesnak, premiešajte a dajte na panvicu. Teraz si na drobno nakrájajte slaninu a dajte ju vypiecť na panvicu. Kelové ružičky očistite a pokrájajte na štvrtiny. Pridajte do panvice.

Prečítajte si aj: Máte doma prezreté banány? Top recepty, v ktorých chutia dokonale

Dve mrkvy nastrúhajte na veľkom strúhadle. Strukové fazule nakrájajte na dvojcentimetrové kúsky. Naraz pridajte do panvice a premiešajte. Pridajte bylinkové maslo, trochu olivového oleja, soľ, korenie a šalátové korenie a zakryte pokrievkou na približne dve minúty. Medzitým skontrolujte prsia. Ak je všetko hotové, prsia sú šťavnaté a zelenina zostala mierne chrumkavá, vypnite panvice a môžete podávať.

TIP: Ak nezoženiete bylinkové maslo, kúpte si obyčajné maslo a zmes korenia na bylinkové maslo a spravte si doma vlastné.

Zapekaná zelenina s tofu

Ingrediencie: ½ brokolice, slanina, kelové ružičky, 4 ks šampiňónov, 3 ks mrkvy, 7 cherry rajčín, údené tofu, chilly, korenie, soľ, maslo, olivový olej

Ilustračná snímka.
Ilustračná snímka. Foto: shutterstoc.com/AS Food studio
 

Postup: Zapnite si rúru na 200 stupňov Celzia. Kelové ružičky a cherry rajčiny prekrojte na polovicu a dajte do zapekacej misy. Zo slaniny si odkrojte 3 pláty, ktoré nakrájajte na menšie kúsky. Z brokolice odrežte ružičky. Očistite si mrkvu, prekrojte na polovicu a následne nakrájajte na malé polmesiace. Očistite si aj šampiňóny , ktoré taktiež nakrájajte na menšie kúsky. Tofu prekrojte na polovicu a následne pokrájajte na kocky. Všetko dajte misy, pridajte korenie, soľ, maslo, trochu chilly korenia, olivový olej a poriadne premiešajte. Dajte do rúry a pečte približne 40 minút.

Kuracie placky

Ingrediencie: Kuracie prsia, zavárané lečo, 2 ks vajca, múka/solamyl, soľ, korenie, olej

Prečítajte si aj: Neviete, čo si máte uvariť na obed? Pripravte si rýchle a zdravé šaláty

Postup: Kuracie prsia si nakrájajte na malé kúsky, pridajte vajcia, soľ, korenie, lečo (bez šťavy) a asi tri lyžice múky. Všetko premiešajte. Zapnite si panvicu a lyžicou vytvorte placky, ktoré opekajte z každej strany asi tri minúty. Podávať môžete so zeleninou, ale aj ryžou, či zemiakmi.

TIP: Ak nemáte doma zavárané lečo, nadrobno si nakrájajte cibuľu, rajčiny a papriku a popredu si ich uduste na panvici.

Zemiaky a šampiňóny plnené bryndzou

Ingrediencie: 5 ks zemiakov, 5 šampiňónov, červená paprika, cibuľa, slanina, soľ, korenie, bryndza, kyslá smotana, syr

Postup: Dajte si uvariť zemiaky v šupke. Približne po 15 minútach, keď ešte nie sú úplne uvarené ich vypnite a sceďte, následne ich dajte ochladiť na balkón, alebo na parapetu. Zapnite si rúru na 200 stupňov Celzia. Pokiaľ sa vám vyhreje, nakrájajte si na naozaj drobné kúsky červenú papriku, cibuľu a slaninu a opečte ich na olivovom oleji na panvici. Vysypte do veľkej misy a dajte von vychladiť a zoberte si zemiaky do vnútra.

Zapekané zemiaky.
Zapekané zemiaky. Foto: sk tvnoviny
 

Prekrojte ich a vydlabte stred tak, aby vám zostali hrubé okraje. Vnútro nevyhadzujte, ale dajte ho do mixéru a zmixujte na kašu. Tu pridáte do vychladnutej zmesi z panvice, pridajte bryndzu a polku smotany. Ďalej to posoľte a pridajte čierne korenie. Všetko poriadne premiešajte. Naplňte zmesou vydlabané zemiaky a dajte ich do rúry. Teraz si očistite šampiňóny a zvyšnou zmesou ich naplňte. Nastrúhajte si do misky syr. Keď zemiaky budú v rúre 15 minút, tak k nim pridajte na ďalších 15 minút aj šampiňóny, posypte zemiaky aj šampiňóny syrom.


Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?