Poď variť
2015-02-25 09:14:58

Stroganov Gizky Oňovej

500 g hovädzej sviečkovice 2-3 cibule 4 PL oleja 2 PL masla 2 PL horčice 2 PL worchestrovej omáčky 2 PL kečupu 1/4 l vývaru 3 menšie kyslé uhorky 2 dl smotany na šľahanie soľ, korenie podľa chuti

Stroganov Gizky Oňovej
Info redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com

Príprava: 45 minút


Krok 1
Kuchynsky upravené mäso nakrájame na tenké rezančeky.

Krok 2
Na horúcom oleji sprudka opražíme cca 5-6 minút.

Krok 3
Mäso vyberieme, do výpeku dáme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a dusíme do sklovita.

Krok 4
Prilejeme vývar, worchester, kečup a horčicu a povaríme asi 10 minút.

Krok 5
Ponorným mixérom všetko dobre rozmixujeme a pridáme 2 dl smotany a 3 nastrúhané kyslé uhorky.

Krok 6
Do hotovej omáčky vložím upečené mäsové rezančeky, ale už nevaríme.

Krok 7
Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.

Už ste čítali?