Poď variť
2015-03-05 11:20:51

Gravče na tavče

500 g veľkej fazule 300 g cibule 3 strúčiky cesnaku 2 čerstvé papriky 4 paradajky mletá paprika zelený petržlen soľ korenie olej

Gravče na tavče
Info redakcia varenypečeny.sk

Príprava: 55 minút


Krok 1
Namočenú fazuľu uvaríme (dávame pozor, aby sa nerozvarila, musí ostať celá) a scedíme.

Krok 2
Cibuľu opražíme na horúcom oleji a až pri konci pridáme červenú mletú papriku a cesnak nasekaný na väčšie kúsky.

Krok 3
Všetko zmiešame s uvarenou a scedenou fazuľou, dochutíme korením, vegetou a soľou.

Krok 4
Pečieme zakryté v keramickom pekáči, na dochutenie pridáme celú papriku, paradajky, posypeme zeleným petržlenom a môžeme pridať navrch aj klobásku.

Krok 5
Pečieme cca 15 minút, pred ukončením odkryjeme a ešte asi 5 minút dopečieme.

Už ste čítali?