Poď variť
2015-12-15 22:50:00

Vianočná torta

Na korpus: 7 vajec 150 g práškového cukru 100 g orechov 2 PL kakaa vanilkový cukor 50 g hrubej múky štvrť balíčka kypriaceho prášku Na plnku: 160 g masla 100 g cukru 100 g čokolády Biela poleva: 150 g cukru 1 bielok vanilkový cukor lyžička citrónovej šťavy

Vianočná torta
Info redakcia varenypečeny.sk, foto: shutterstock.com

Príprava: 2h30min


Krok 1
Žĺtky do hladka vymiešame s polovicou cukru, vanilkovým cukrom a preosiatym kakaom.

Krok 2
Pridáme mleté orechy, tuhý sneh, do ktorého zašľaháme druhú polovičku cukru, hrubú múku a kypriaci prášok.

Krok 3
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 170 stupňov do zlatova.

Krok 4
Medzitým si pripravíme plnku. Maslo vymiešame s cukrom do peny. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, necháme trochu vychladnúť a postupne zľahka vmiešavame do masla.

Krok 5
Upečený korpus necháme vychladnúť a rozrežeme na tretiny.

Krok 6
Tie naplníme krémom, rovnako ním potrieme aj celú tortu a odložíme do chladu stuhnúť.

Krok 7
Vychladnutú tortu ozdobíme polevou, ktorú si pripravíme tak, že v miske vymiešame preosiaty cukor s bielkom, citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom dohladka.

Krok 8
Vrch torty ozdobíme podľa fantázie :)

Už ste čítali?