27. 02. 2017 08:40 |

Zeleninové fašírky so zeleninovými hranolkami

Zeleninové fašírky so zeleninovými hranolkami
Zeleninové fašírky so zeleninovými hranolkami Foto: Teleráno

Zeleninové fašírky

Ingrediencie:

- 3/4 hrnčeka hrášku

- 1/2 hrnčeka kukurice

- 1-2 mrkvy

- 1 strúčik cesnaku

- jarná cibuľka

- červená sladká mletá paprika

- štipka kurkumy

- olivový olej

- 2 vajíčka

- morská soľ

- oregano


Postup: Do veľkej misky dáme hrášok a kukuricu (ktorú ak používame mrazenú, umyjeme v sitku teplou vodou a necháme odkvapkať). Mrkvy očistíme a nastrúhame. Cibuľku na drobno pokrájame a primiešame k pripravenej zelenine. Zmes dochutíme koreninami a bylinkami, podľa chuti, prípadne primerane veku dieťatka.

Pridáme vajíčka a premiešanú zeleninovú zmes rozdelíme na polovicu. Jednu dáme do mixéra a jemne premixujeme. Vrátime späť do misy k zvyšnej zmesi. Dochutíme jednou až dvoma lyžicami olivového oleja. S takto spracovanej zmesi tvoríme fašírky. Vezmeme si do ruky toľko, aby sa nám spravila v rukách fašírka menšia ako dlaň. Lepšie potom držia formu. Vytlačíme z nej ešte šťavu a vyformujeme. Ukladáme ich na vyložený plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Vyberáme potom, čo sú fašírky súvisle sfarbené do zlatista. Ako príloha sa hodí uhorkovo paradajkový šalát dochutený bylinkami - napríklad kôprom, prípadne pažítkou.

Pokiaľ konzumujete syry, môžete do fašírky nastrúhať aj vami zvolený syr.

Ak by ste chceli zapojiť do fašíriek aj ryby, chuťovo sa tam hodí tuniak (príležitostne tuniak v konzerve vo vode)

mirka.jpg
mirka.jpg Foto: Teleráno
 

Zeleninové hranolky

Ingrediencie:

- mrkva

- zeler

- olivový olej

- soľ

Voliteľné:

- čierne korenie

- majorán


Postup: Očistenú mrkvu a zeler nakrájame na ,,hranolky''. Zeleninu dáme do misky, kde máme zmiešaný olivový olej so soľou a korením. Takto pripravenú zeleninu dáme piecť na papieri na pečenie do vopred vyhriatej rúry 200 stupňov.



Komentáre ( 0)

 

VIAC Z

Už ste čítali?