06. 03. 2017 08:40 |

Špaldové sladké muffiny

Špaldové sladké muffiny
Špaldové sladké muffiny Foto: Vladimír Šimíček

Ingrediencie:

- 200 g hladkej špaldovej múky

- 100 g hnedého cukru

- 3 vajíčka

- 100 ml mlieka (môžete použiť aj domáce mandľové mlieko)

- 1 prášok do pečiva z vínneho kameňa

- 80 g masla

-1 vanilkový struk, alebo vanilkový prášok

SIM_4543.jpg
SIM_4543.jpg Foto: Vladimír Šimíček
 

Postup: V robote alebo v mixéri rozmixujeme zmäknuté maslo s cukrom, pokiaľ nám nevznikne hladká zmes. Pridáme vajíčka, ktoré majú izbovú teplotu, aby sa zmes nezrazila. Pekne premiešame a postupne pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Za stáleho miešania nakoniec pridávame vami zvolené mlieko. Spracovanou hladkou zmesou bez hrudiek plníme muffinové formy pomocou dávkovača (môžete aj vlastnou pomocou). Každú formičku zaplníme tak do polovice - aby mali priestor rásť. Pečieme v rúre zhruba 25-30 minút na 150 stupňoch pri hornom a dolnom ohreve. Je dobré ich sledovať. Ak sú do zlatista sfarbené a špáradlo sa nám po zapichnutí nelepí, vyberieme ich. Predsa len každá rúra pečie trochu inak. Ozdobiť ich môžeme ľubovolne. Mirka zvolila krém z tvarohu s nastrúhanou citrónovo-limetovou kôrou, sladenou zľahka pšeničným sladom. Sú však chutné aj samé o sebe, prípadne s marmeládou.



Komentáre ( 0)

 

VIAC Z

Už ste čítali?