13. 03. 2017 08:40 |

Pšenovo-banánový chlebík s vlašskými orechmi

Pšenovo-banánový chlebík s vlašskými orechmi
Pšenovo-banánový chlebík s vlašskými orechmi Foto: Vladimír Šimíček

Tip: Pokiaľ chcete tento koláčik udržať ako bezlepkový, skúste použiť namiesto 240 g celozrnnej múky amarantovú, spolu s gaštanovou, pričom gaštanová by mala byť v obsahu zastúpená v 20%. Do cesta potom pridajte o vajíčko viac.

DSC_2622.jpg
DSC_2622.jpg Foto: Vladimír Šimíček
 

Ingrediencie:

- 240 g celozrnnej múky

- 100 g hnedého alebo brezového cukru (tzv. xylitol)

- 1 malá lyžička sódy bikarbóny

- škorica

- chai tea korenie

- 75 g vlašských orechov alebo mandlí

- 2 banány

- 1 vajíčko

- 60 ml kokosového tuku

- 60 ml jogurtu

- 150 g uvareného pšena

SIM_5996.jpg
SIM_5996.jpg Foto: Vladimír Šimíček
 

Postup: V miske zmiešame múku, vami zvolený cukor, sódu bikarbónu, prášok do pečiva, škoricu, chai tea korenie podľa chuti a vlašské orechy, ktoré pokrájame nadrobno. Všetko premiešame. V mixéri rozmixujeme banány. K banánom pridáme vajíčko, jogurt a kokosový tuk. Nakoniec pridáme uvarené pšeno a dôkladne premiešame. Nakoniec obe zmesi spojíme a nalejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú pred tým vymastíme kokosovým tukom. Pečieme zhruba 40 minút na 180 stupňoch. Upečenie chlebíka odporúčame sledovať pomocou dreveného špáradla. Ak sa vám chlebík nedopeká, skúste ho prikryť alobalom a nechať piecť ešte 10-15 minút.



Komentáre ( 0)

 

VIAC Z

Už ste čítali?