13. 03. 2017 08:40 |

Domáca müsli tyčinka

Domáca müsli tyčinka
Domáca müsli tyčinka Foto: Vladimír Šimíček

Ingrediencie:

- 200 g kokosu

Sirup:

- 190 g trstinového cukru

-180 g vody (obe ingrediencie môžeme nahradiť 380 g medu)

- 1 lyžička vanilky

- štipka soli

Tyčinky:

- 125 g pufovaného amarantu

- 125 g jemných vločiek

- 100 g slnečnicových semienok

SIM_5978.jpg
SIM_5978.jpg Foto: Vladimír Šimíček
 

Postup: Do malého hrnca dáme všetky ingrediencie na sirup a miešame až kým sa cukor nerozpustí. Pokiaľ máme med, nemusíme ho zohrievať. Vo výkonnom mixéri rozmixujeme strúhaný kokos so sladom. Vznikne nám kompaktná masa, ktorá však nemusí byť úplne hladká. Vzniknutú masu zmiešame s ingredienciami na tyčinky a dôkladne premiešame. Dva plechy vyložíme papierom na pečenie a z hmoty vytvoríme kompaktnú masu rovnomerne roztlačenú do nami požadovanej hrúbky. Na dve hodiny ju vložíme do chladničky a potom nakrájame na kúsky, aké chceme. Takto pripravené tyčinky dáme piecť do rúry na 160 stupňov na 20-25 minút. Po vytiahnutí z rúry ich necháme vychladnúť na mriežke (aby sa zospodu nezaparili). Müsli tyčinky vieme spraviť aj s plátom rozpustnej želatíny, ktorú pridáme k teplej pripravenej zmesi a miešaním spojíme. Kto chce zachovávať vyššiu výživovú hodnotu jednotlivých ingrediencii, nemusí tyčinky piecť v rúre, ale nakrájané ich môže sušiť v sušičke cca 10 hodín pri 41 stupňoch. Prípadne v klasickej rúre do 50 stupňov, kde sa pečú zhruba 2 hodiny.



Komentáre ( 0)

 

VIAC Z

Už ste čítali?