21. 03. 2017 12:23 | VEĽKÁ BRITÁNIA/ nt

Doteraz ste to robili zle. Návod, ako urobiť chutnú zemiakovú kašu

Podľa šéfkuchára Food Network Tylera Florencea sa klasickou metódou pripravujeme o lahodnú chuť zemiakov.

Ilustračná snímka
Ilustračná snímka Foto: Sea Wave/shutterstock.com

Zemiaková kaša patrí medzi chutné a najčastejšie jedlá, ktoré si doma pripravujeme. Ale pravdepodobne ste si ju doteraz varili zle. Väčšina z nás najskôr uvarí zemiaky, potom vodu z hrnca scedí a následne pridá maslo, teplé mlieko alebo smotanu. Píše The Sun.

Ale podľa šéfkuchára Food Network Tylera Florencea sa touto metódou pripravujeme o lahodnú chuť zemiakov.

"Zemiaky majú naozaj jemnú, krásne minerálovú chuť a keď ich uvaríte vo vode a scedíte ju, všetku tú chuť zlejete do drezu," hovorí Tyler.

Následne prezrádza úplne iný spôsob prípravy zemiakovej kaše. Surové a nakrájané zemiaky by ste mali variť v hrnci v mlieku. Keď sú mäkké, sceďte mlieko do misky.

Zemiaky vložte do hrnca, do scedeného mlieka pridajte cesnak a použite časť tejto zmesi do zemiakov, ktoré následne roztlačíte.

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?