29. 09. 2017 11:00 | BRATISLAVA/ markiza.sk

Zdravie a štíhlosť bez hladovania? Inšpirujte sa Janovou diétou!

Či chcete schudnúť pár kíl alebo radikálne, tieto recepty vám môžu pomôcť.

Ján Hodoň pred rokom a dnes
Ján Hodoň pred rokom a dnes Foto: TV Markíza

Podnikateľ Ján Hodoň celé roky zajedal stres, až kým jeho váha nadobudla obrovské rozmery. A tak sa prihlásil do šou Extrémne premeny Slovensko, kde pod vedením Maroša Molnára cvičil a podľa výživového poradcu Michala Páleníka od základov zmenil stravu.

Jano schudol 175 kíl, čo je naozajstný extrém. Nočné nájazdy na chladničku totiž vymenil za zdravú stravu. Či chcete schudnúť radikálne, len pár kíl, alebo sa len chcete kvalitnejšie stravovať, tieto recepty sú cestou k zdravšiemu telu.

Michal Páleník pre Jana vypracoval jedálniček s presnými gramážami, ktoré je dobré riadne dodržiavať. Skúste si pripraviť raňajky, obed a večeru podľa neho.

Raňajky: Ovsené muffiny

Ingrediencie:

  • 200 g ovsených vločiek
  • 220 g gréckeho jogurtu
  • 2 banány (260 g)
  • 3/4 dcl polotučného mlieka
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 2 slepačie vajcia
  • 8 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 20 g horkej 80%-tnej čokolády
  • 6 kusov vlašských orechov

Postup prípravy: Ovsené vločky rozmixujte na múku. V miske ich zmiešajte s roztlačenými banánmi, roztopenou horkou čokoládou a následne so všetkými ostatnými surovinami. Cesto dávkujte do formičiek na muffiny. Pečte 20-25 minút na 200 stupňoch do zlatista. Gramáž sa uvádza v surovom stave. Porcia na jedného je 2 a pol muffinu.

Obed: Špaldové palacinky s ovocím:

Ingrediencie:

  • 100 g špaldovej múky polohrubej
  • štipka soli
  • 3 dcl kokosového mlieka
  • 1 slepačie vajce
  • 1 polievková lyžica medu
  • 5 bobúľ čučoriedok

Postup prípravy: V miske vyšľahajte vajce s mliekom a pridajte hrnček špaldovej múky a štipku soli. Na rozohriatej panvici potretej kokosovým olejom opečte jednu naberačku palacinkovej zmesi z oboch strán. Postup opakujte, kým sa vám neminie palacinková zmes. Čerstvé alebo mrazené čučoriedky dajte na rozohriatu panvicu, pridajte 1 polievkovú lyžicu vody, prikryte pokrievkou a duste 3 minúty. Pridajte lyžicu medu, zmiešajte a konzumujte s palacinkami. Dávka na osobu je 3 - 4 palacinky. Môžete zapiť dvoma deci mlieka.

Večera: Losos so šampiňónovou omáčkou a prílohou

Ingrediencie:

  • 128 g lososa
  • 4 kusy čerstvých šampiňónov
  • 2 polievkové lyžice 12%-tnej smotany
  • 1/2 stredne veľkej cibule
  • 150 g neskorých zemiakov
  • soľ, vegeta, citrónová šťava (v prípade, že nie ste na tieto prísady alergickí)

Postup prípravy: Lososa umyte, osušte, osoľte. Opečte na oleji z oboch strán, dajte bokom. Poduste nadrobno nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájané očistené a umyté šampiňóny. Pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte vegetu. Zalejte smotanou a krátko povarte. Polejte omáčkou lososa a konzumujte s uvarenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

Ak ste nestihli sledovať premenu Jána Hodoňa, pozrite si celý diel zadarmo v našom archíve, alebo priamo TU:

 

Komentáre ( 0)

 

VIAC Z My ženy

Už ste čítali?